Wintertips voor jouw accuDe wintermaanden staan weer voor de deur. Dat betekent dat de temperaturen weer gaan dalen en dat je de elektrische fiets wellicht wat vaker in de schuur of garage laat staan. Met de onderstaande tips houd je ook in de winter jouw accu in goede conditie zodat je in het voorjaar er weer lekker op uit kunt trekken.

Mocht je het winterweer wel bedwingen op jouw elektrische fiets houd er dan rekening mee dat de capaciteit van de accu door de kou afneemt. Het kan zijn dat de actieradius afneemt naarmate de temperatuur daalt. Ook jouw display is gevoelig voor kou. Deze kan wat trager reageren dan normaal.

 Bewaar de accu (en de afneembare display) het liefst bij kamertemperatuur en op een droge plek

 Bewaar de accu losgekoppeld van de lader

 Laad de accu bij kamertemperatuur op. Bij lage temperaturen zal de laadtijd langer zijn.

 Zorg dat je de accu bijna vol opgeladen opbergt. Indien je de accu voor lange tijd niet gebruikt is het verstandig om de accu om de maand toch op te laden om “diepontlading” te voorkomen. Diepontlading kan permanente schade aan jouw accu teweeg brengen.

 De Ion accu’s kan je beter wel aan de lader laten staan indien je de fiets voor lagere tijd niet gebruikt. Doe dit wel bij kamertemperatuur en laad de fiets niet bij temperaturen onder het vriespunt op. Ion accu’s zijn extra gevoelig voor diepontlading. Zorg dus dat je de accu tijdelijk bijlaadt.


TerugDeel het met uw vrienden!

Meer Nieuws

Ons bedrijf is aangesloten bij Leasefiets

Sinds 01-01-2020 zijn we aangesloten bij leasefiets.nl

Facebook